Om oss

Privat psykolog med mottagning i Upplands Väsby

Inemotion Psykologi är en privat psykologmottagning i Upplands Väsby norr om Stockholm som erbjuder samtalsterapi och behandling med legitimerad psykolog fysiskt på mottagning i en trevlig miljö samt online genom internetbaserad behandling via videosamtal. Till andra företag och organisationer erbjuds expertis och erfarenhet i form av  handledning och stöd till främst vårdpersonal.

Johanna Berg, Legitimerad KBT Psykolog, Upplands Väsby

Johanna Berg, leg psykolog

Psykolog Johanna Berg

Legitimerad KBT-psykolog (leg psykolog) sedan 2008.
Grundare och ägare av JB Inemotion Psykologi AB.


Johanna Berg har gedigen klinisk erfarenhet av att behandla smärt- och stressrelaterade besvär, utmattning, ångest, oro, depression, sömnstörningar, fobier, kris/trauma, låg självkänsla och självkritik hos både vuxna och barn.


Hon har under hela sitt yrkesliv varit verksam på specialistkliniker och parallellt med klinisk verksamhet varit involverad i olika forskningsprojekt, behandlingsstudier och handledning av psykologer, sjukgymnaster, läkare samt annan vårdpersonal.


Genom åren har hon också skaffat sig stor erfarenhet av att arbeta med både ungdomar och vuxna diagnostiserade med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) som till exempel ADHD eller diagnoser inom autism-spektrat.


Johanna Berg har en Psykologexamen med KBT-inriktning och har specialistkompetens inom beteendemedicin. Hon är utbildad inom Acceptance and Commitment Therapy (ACT) och Compassionfokuserad terapi (CFT).


LinkedIn

Utöver utbildningen till legitimerad psykolog har Johanna Berg vidareutbildat sig löpande, deltagit i forskningsprojekt och publicerat artiklar. Nedan följer ett utdrag från dessa aktiviteter.

Utbildningar:

Forskningsprojekt och artiklar:

Psykolog för dig som privatperson

Inemotion Psykologi är en privat psykologmottagning som erbjuder samtalsterapi och behandling med legitimerad KBT-psykolog i en trevlig miljö. Behandling som hjälper dig att bearbeta bland annat depression, ångest, panikångest, PTSD, OCD, stress, utmattning, oro, nedstämdhet, smärta, sömnproblem och låg självkänsla hos både vuxna och ungdomar.


Med värme, kunskap och nyfikenhet kan vi utforska funktionen av olika tankar, känslor och beteenden och tillsammans hitta nya beteenden som hjälper dig fram till den plats du vill vara på i livet. Utgångspunkten är att förstå dig som individ utifrån den kontext och situation du befinner dig i. Behandlingen och samtalsterapin får ta den tid den kräver.


Hos Inemotion Psykologi kan du få större flexibilitet när det gäller tider och behandlingsalternativ som passar din individuella terapi. Ofta med kortare väntetider jämfört med offentlig sjukvård. Det är enkelt att ta kontakt och att boka tid.


För att träffa en psykolog hos Inemotion Psykologi, fysiskt eller online, krävs ingen remiss. 

Om KBT, terapi och psykologisk behandling

Kognitiv beteendeterapi (KBT) är en terapiform som har vetenskapligt stöd för behandling av många olika problem. Utgångspunkten är att förstå individen utifrån vilken kontext den befinner sig i. Det gör man genom att utforska funktionen av olika tankar, känslor och beteenden och att hitta nya beteenden som hjälper individen framåt.

Läs mer om:

Entré hos Villa Ed, Upplands Väsby

Vi finns i Villa Ed, Upplands Väsby

Den unika Villa Ed ligger i en miljö nära till grönskan, sjön och med utsikt över Eds kyrka, Upplands Väsby. Har du lite tid över så passa gärna på att gå en promenad i den mysiga omgivningen.

Intresserad, vill veta mer eller komma igång direkt med din terapi?

Om du är intresserade av att veta mer, har frågor eller vill komma igång med din terapi, ta kontakt via kontaktformuläret. Det går såklart också bra att ringa eller skriva ett mail (glöm inte att uppge ditt telefonnummer). Vill du hitta till mottagningen finns en vägbeskrivning här. Mottagningen finns i Upplands Väsby, norr om Stockholm. Du behöver ingen remiss för att träffa en psykolog hos Inemotion Psykologi.

Medlem Psykologföretagarna

Samarbete med försäkringsbolag

Inemotion Psykologi samarbetar med Falck Healthcare och ingår som en del i erbjudandet till företag och deras personal. 


Falck är Sveriges mest kompletta leverantör av tjänster inom hälsa och arbetsliv. I Falck Hälsa och arbetsliv ingår före detta Previa, Falck Healthcare och Falck Hälsopartner. Man erbjuder företagshälsovård, kris- och personalstöd, organisations- och ledarskapsutveckling, utbildningar och tjänster för ett hållbart arbetsliv och privatliv till arbetsgivare (privat, kommunalt eller i offentlig sektor).

För företag och organisationer

Till andra företag och organisationer erbjuds expertis och erfarenhet i form av  handledning och stöd till vårdpersonal som psykologer, läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, fysioterapeuter, samt annan vårdpersonal.

Genom att erbjuda handledning och stöd kan Inemotion Psykologi hjälpa annan vårdpersonal att förstå och hantera psykologiska faktorer i sin praktik, förbättra behandlingsresultat och öka sin egen kompetens inom psykologiska områden. Det främjar en integrerad och holistisk vård för patienterna och bidrar till att skapa en stödjande arbetsmiljö för vårdpersonalen.