Om oss

Privat psykolog med mottagning i Upplands Väsby

Inemotion Psykologi erbjuder privat psykolog med mottagning i Upplands Väsby norr om Stockholm. Samtalsterapi och behandling med legitimerad psykolog fysiskt på psykologmottagning i en trevlig miljö samt online genom internetbaserad behandling via videosamtal. Till andra företag och organisationer erbjuds expertis och erfarenhet i form av  handledning och stöd till främst vårdpersonal.

Johanna Berg, Inemotion Psykologi, Legitimerad KBT Psykolog

Johanna Berg, leg psykolog

Psykolog Johanna Berg

Legitimerad KBT-psykolog (leg psykolog) sedan 2008.
Grundare och ägare av JB Inemotion Psykologi AB.


Johanna Berg har gedigen klinisk erfarenhet av att behandla smärt- och stressrelaterade besvär, utmattning, ångest, oro, depression, sömnstörningar, fobier, kris/trauma, låg självkänsla och självkritik hos både vuxna och barn.


Hon har under hela sitt yrkesliv varit verksam på specialistkliniker och parallellt med klinisk verksamhet varit involverad i olika forskningsprojekt, behandlingsstudier och handledning av psykologer, sjukgymnaster, läkare samt annan vårdpersonal.


Genom åren har hon också skaffat sig stor erfarenhet av att arbeta med både ungdomar och vuxna diagnostiserade med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) som till exempel ADHD eller diagnoser inom autism-spektrat.


Johanna Berg har en Psykologexamen med KBT-inriktning och har specialistkompetens inom beteendemedicin. Hon är utbildad inom Acceptance and Commitment Therapy (ACT) och Compassionfokuserad terapi (CFT).


LinkedInFacebookLink

Utöver utbildningen till legitimerad psykolog har Johanna Berg vidareutbildat sig löpande, deltagit i forskningsprojekt och publicerat artiklar. Nedan följer ett utdrag från dessa aktiviteter.

Utbildningar:Forskningsprojekt och artiklar:

Vi finns i Villa Ed, Upplands Väsby

När du behöver prata med psykolog erbjuder Inemotion Psykologi en miljö långt ifrån den sjukhusmiljö som många andra psykologer och vårdalternativ finns i. Istället finns i villan en trygg och estetiskt tilltalande miljö och en verksamhet som ger möjlighet att komma bort från vardagens krav för en stund. Den unika Villa Ed ligger i ett område med närhet till grönskan, sjön och med utsikt över Eds kyrka, Upplands Väsby. Naturen och närområdet erbjuder möjlighet till återhämtning och har du lite tid över så passa gärna på att gå en promenad i den mysiga omgivningen.

Ta kontakt och träffa privat psykolog i Upplands Väsby

Om du är intresserad av att veta mer, har frågor eller vill komma igång med din terapi, ta kontakt via kontaktformuläret. Det går såklart också bra att ringa eller skriva ett mail (glöm inte att uppge ditt telefonnummer). Mottagning med privat psykolog finns i Upplands Väsby, norr om Stockholm. 

Inemotion Psykologi tar emot besök av klienter från hela Stockholm även om de flesta kommer från norrort och angränsande kommuner som Täby, Vallentuna, Sollentuna, Åkersberga, Märsta och Sigtuna. Du behöver ingen remiss eller egenremiss för att komma igång med din samtalsterapi och behandling tillsammans med legitimerad psykolog hos Inemotion Psykologi.


"Johanna är oerhört kunnig, lyhörd och inkännande. Jag har fått ut så mycket av våra samtal; en förståelse för varför jag är som jag är samt hur jag ska tänka och agera för att hitta en balans. Samtalen har också innehållit mycket glädje och skratt! Jag har även fått många verktyg att jobba med mellan våra träffar och de har verkligen hjälpt.
Tusen tack för allt, Johanna!

___________________________________
Spontan recension från en klient skickat efter avslutad behandling. Tack för de fina orden!

Inemotion Psykologi - Inredningsdetalj bordslampa

Psykolog för dig som privatperson

Inemotion Psykologi är en privat psykologmottagning som erbjuder samtalsterapi och behandling med legitimerad KBT-psykolog i en trevlig miljö. Behandling som hjälper dig att bearbeta bland annat depression, ångest, panikångest, PTSD, OCD, stress, utmattning, oro, nedstämdhet, smärta, sömnproblem och låg självkänsla hos både vuxna och ungdomar.


Med värme, kunskap och nyfikenhet kan vi utforska funktionen av olika tankar, känslor och beteenden och tillsammans hitta nya beteenden som hjälper dig fram till den plats du vill vara på i livet. Utgångspunkten är att förstå dig som individ utifrån den kontext och situation du befinner dig i. Behandlingen och samtalsterapin får ta den tid den kräver.


Med en privat psykolog hos Inemotion Psykologi kan du få större flexibilitet när det gäller tider och behandlingsalternativ som passar din individuella terapi. Ofta med kortare väntetider jämfört med offentlig sjukvård. Det är enkelt att ta kontakt och att boka tid.


För att träffa en psykolog hos Inemotion Psykologi, fysiskt eller online, krävs ingen remiss. 

Samarbete med försäkringsbolag

Inemotion Psykologi samarbetar med Falck Healthcare och ingår som en del i erbjudandet till företag och deras personal. 


Till andra försäkringsbolag och deras kunder erbjuder Inemotion Psykologi spetskompetens, behandling och krisstöd både i fysiska möten för klienter i norra Storstockholm och behandling via digitala kanaler till klienter över hela landet. Försäkringsbolag som vill etablera nya samarbeten där Inemotion Psykologi levererar psykologtjänster och/eller går in som underleverantör är välkomna att kontakta oss.

Inemotion Psykologi - Inredningsdetalj klocka och bricka

För företag och organisationer

Till andra företag och organisationer erbjuds expertis och erfarenhet i form av företagshälsovård och handledning. Även stöd till. 

Genom att erbjuda handledning och stöd kan Inemotion Psykologi hjälpa vårdpersonal som psykologer, läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, fysioterapeuter, samt annan vårdpersonal att förstå och hantera psykologiska faktorer i sin praktik, förbättra behandlingsresultat och öka sin egen kompetens inom det psykologiska området.

Inemotion Psykologi - Inredningsdetalj kudde i fåtölj

Inemotion Psykologi är medlem i Psykologföretagarna

Inemotion Psykologi är medlem i Psykologföretagarna och omfattas av den patientförsäkring som tecknats av organisationen. Verksamheten täcks av en patient- och företagsförsäkring som också bland annat innefattar en ansvarsdel och patientolycksfall. Som privat vårdgivare följer vi de lagar och föreskrifter som reglerar verksamhet inom hälso- och sjukvårdens område, samt också Psykologförbundets yrkesetiska principer och principer för evidensbaserad psykologisk praktik (EBPP).

För den journal som enligt patientdatalagen måste föras använder Inemotion Psykologi ett eget journalsystem på den väletablerade tekniska lösningen från det svenska företaget Kaddio. Det är enbart den psykolog som deltar i din behandling hos Inemotion Psykologi som kan nå och se din journal. Det innebär att inte ens om en annan vårdgivare frågar efter journalen så kommer Inemotion Psykologi att lämna ut den utan ditt uttryckliga samtycke.

Medlem Psykologföretagarna