Psykolog online

Träffa psykolog online i videosamtal

Online-terapi har blivit allt mer populärt som ett alternativ eller komplement till traditionella fysiska möten med psykolog. Många uppskattar flexibiliteten att kunna träffa sin psykolog online de dagar tiden inte riktigt räcker till för det fysiska mötet, eller när avståndet gör restiden stor. Behandling kan också genomföras i en mix av fysiska möten och möten online. Samtidigt, och särskilt i dessa tider av digitalisering, är det fysiska mötet mellan psykolog och klient ofta mer uppskattat än någonsin tidigare. 

Ibland ges en odelat positiv bild av behandling online men det är inte alltid internetbaserad terapi är den bästa lösningen när man mår dåligt. Det finns såklart flera fördelar och även nackdelar som klienter kan uppleva som gör att online-terapi är inte ett självklart val i alla lägen. Det är viktigt att överväga både fördelar och nackdelar när man väljer mellan terapi online och traditionell terapi i fysiska möten. Varje individ har olika behov och preferenser, och det bästa är att prata om alternativen med psykologen för att avgöra vilken behandlingsform som passar bäst. Vissa personer kan ha mer komplexa problem som kräver mer intensiv och personlig behandling där en traditionell psykoterapi med fysiska möten kan vara det bästa alternativet. Psykologen kommer också göra en bedömning för att säkerställa om det går att genomföra en bra behandling online i det specifika fallet. Det är viktigt för både dig som klient och psykologen att förutsättningarna finns för en lyckad behandling. Internetterapi fungerar bäst för personer som har tillräckligt med motivation, energi och tekniska färdigheter för att engagera sig i terapin online.

Inemotion Psykologi erbjuder behandling med legitimerad KBT-psykolog helt digitalt via videomöten online men självklart också behandling i vanliga fysiska möten. Behandlingsformer som kognitiv beteendeterapi (KBT), acceptance and commitment therapy (ACT), compassionfokuserad terapi (CFT) och mindfulness kan tillämpas vid terapi online. I de fall det är möjligt att träffas fysiskt anser vi dock att det är en fördel att faktiskt ses på riktigt, framför allt i början av en behandling.

Hos Inemotion Psykologi kan du få tillgång till ett obegränsat antal besök hos din psykolog, vilket ger dig möjlighet att få kontinuitet i din behandling för att uppnå de resultat du önskar. Du behöver inte en remiss för att boka tid med en psykolog hos oss vilket gör det enkelt att få tillgång till vård utan onödig byråkrati. Du kan träffa en psykolog utan remiss och få den hjälp du behöver, när du behöver den.

Tillräckligt med tid i varje session med din psykolog är viktigt, oavsett om samtalet med psykologen sker online eller i ett fysiskt möte. Därför arbetar vi med sessioner på 50 minuter per tillfälle. Då blir det en effektiv psykologisk behandling på dina villkor.

Om du vill träffa en privat psykolog online eller är intresserad av att veta mer, har frågor eller vill komma igång med din terapi och internetbaserad KBT online, ta kontakt via kontaktformuläret. Det går såklart också bra att ringa eller skriva ett mail (glöm inte att uppge ditt telefonnummer). Inemotion Psykologi erbjuder inte tider akut för behandling utan endast behandling vid bokade tider.

Fördelar med att träffa en privat psykolog online

Att träffa en privat psykolog online via video istället för i ett fysiskt möte kan ha flera fördelar för patienter. Här är några av dem:

Potentiella nackdelar vid online-terapi

Även om det finns många fördelar med att träffa en psykolog online för internetbaserad behandling, finns det också några potentiella nackdelar som patienter kan uppleva när de söker samtalsstöd online. Här är några av dem:

Terapi online är inte lämpligt för alla i alla lägen och att vissa människor kan dra bättre nytta av det personliga mötet och den fysiska närvaron hos en psykolog. Valet mellan online-terapi och traditionell psykoterapi beror på individuella preferenser, behov och omständigheter. Det är alltid bäst att överväga och diskutera alternativen med psykologen för att avgöra vilken behandlingsform som passar bäst för just dig.

Psykolog online hos Inemotion Psykologi

Att även vid internetbaserad psykologisk behandling online vända sig till en legitimerad psykolog som har vidareutbildning inom relevanta områden samt har erfarenhet av behandling för det specifika problemet du söker hjälp för är en bra förutsättning för en lyckad behandling. Inemotion Psykologi erbjuder internetbaserad KBT och har gedigen kunskap och erfarenhet av behandling med behandlingsmetoder som KBT, ACT , CFT och mindfullness för vuxna, barn och ungdomar.

Läs mer om Inemotion Psykologi.

Intresserad, vill veta mer eller komma igång direkt med din terapi online?

Om du är intresserad av att veta mer, har frågor eller vill komma igång med din terapi, ta kontakt via kontaktformuläret. Det går såklart också bra att ringa eller skriva ett mail (glöm inte att uppge ditt telefonnummer). Du behöver ingen remiss för att träffa en psykolog hos Inemotion Psykologi.