KBT online

Behandling med KBT online

KBT (kognitiv beteendeterapi) online, eller behandling i en kombination mellan behandling online och traditionella fysiska möten, kan vara effektiv för en mängd olika åkommor och mentala hälsoproblem. Det finns en omfattande evidensbaserad forskning som stöder användningen av KBT online för att behandla olika tillstånd. Här är några av de åkommor och problem som med rätt förutsättningar kan behandlas framgångsrikt med kognitiv beteendeterapi på nätet:

KBT är en anpassningsbar terapimetod som kan anpassas för att behandla flera psykologiska hälsoproblem. Behandlingsmetoden bör alltid baseras på en noggrann bedömning av individens behov och symtom. Det är därför viktigt att behandlingen utförs av en legitimerad KBT-psykolog, oavsett om behandlingen sker online eller i traditionell samtalsterapi i fysiska möten.

Välj en legitimerad psykolog vid KBT-behandling online

Det är viktigt att ställa höga krav på den terapeut eller behandlare som du överväger att arbeta med, oavsett om det är för KBT online eller någon annan form av terapi. Att välja rätt KBT-terapeut är avgörande för att få effektiv och säker behandling. Att välja en legitimerad KBT-psykolog vid behandling kan erbjuda flera betydande fördelar jämfört med en terapeut utan legitimation.

Behandling med privat KBT-psykolog online hos Inemotion Psykologi

Hos Inemotion Psykologi kan du få tillgång till ett obegränsat antal besök, vilket ger dig möjlighet att få kontinuitet i din behandling för att uppnå de resultat du önskar. Du behöver inte en remiss för att boka tid hos oss vilket gör det enkelt att få tillgång till vård när du behöver den utan onödig byråkrati.

Tillräckligt med tid i varje session är viktigt, oavsett om samtalet och KBT-terapin sker online eller i ett fysiskt möte. Därför arbetar vi med sessioner på 50 minuter per tillfälle. Då blir det en effektiv psykologisk behandling på dina villkor.

Behandling online är inte alltid bästa lösningen

Det finns vissa tillstånd och situationer där behandling online med KBT (kognitiv beteendeterapi) kan vara mindre lämplig eller mindre effektiv än traditionell terapi i fysiska möten. Valet mellan online-terapi och samtalsterapi i fysiska möten bör baseras på en individuell bedömning av dina behov och din situation. För vissa personer och för vissa tillstånd kan online-KBT vara mycket effektivt och praktiskt, medan det för andra kan vara mindre lämpligt.

KBT-psykolog online hos Inemotion Psykologi

Att även vid internetbaserad psykologisk behandling online vända sig till en legitimerad KBT-psykolog som har vidareutbildning inom relevanta områden samt har erfarenhet av behandling för det specifika problemet du söker hjälp för är en bra förutsättning för en lyckad behandling. Inemotion Psykologi erbjuder internetbaserad KBT och har gedigen kunskap och erfarenhet av behandling med behandlingsmetoder som KBT, ACT , CFT och mindfullness för vuxna, barn och ungdomar.

Inemotion Psykologi erbjuder KBT-behandling online med privat KBT-psykolog och du som klient betalar själv för kostnaden vid behandling. I vissa fall kan du ha möjlighet att nyttja en försäkring eller få psykoterapin finansierad av din arbetsgivare när du träffar en KBT-psykolog online

Intresserad, eller vill du komma igång direkt med din KBT-terapi online?

Om du är intresserad av att veta mer, har frågor eller vill komma igång med din terapi, ta kontakt via kontaktformuläret. Det går såklart också bra att ringa eller skriva ett mail (glöm inte att uppge ditt telefonnummer). Du behöver ingen remiss för att träffa en KBT-psykolog online hos Inemotion Psykologi.