KBT online

Behandling med KBT online

KBT (kognitiv beteendeterapi) online kan vara effektiv för en mängd olika åkommor och mentala hälsoproblem. Det finns en omfattande evidensbaserad forskning som stöder användningen av KBT online för att behandla olika tillstånd. Här är några av de åkommor och problem som vanligtvis kan behandlas framgångsrikt med KBT online:

KBT är en mycket anpassningsbar terapimetod, och det kan anpassas för att behandla många andra mentala hälsoproblem. Den bästa behandlingsmetoden bör alltid baseras på en noggrann bedömning av individens behov och symtom. Det är också viktigt att behandlingen utförs av en kvalificerad och licensierad KBT-psykolog, oavsett om den är online eller i traditionell terapi i fysiska möten.

Välj en legitimerad psykolog vid KBT-behandling online

Det är viktigt att ställa höga krav på den terapeut eller behandlare som du överväger att arbeta med, oavsett om det är för KBT online eller någon annan form av terapi. Att välja rätt terapeut är avgörande för att få effektiv och säker behandling. Att välja en legitimerad psykolog hos Inemotion Psykologi vid behandling med KBT online kan erbjuda flera betydande fördelar jämfört med en terapeut utan legitimation.. Här är några av de fördelar som är förknippade med att gå i terapi online med en legitimerad psykolog hos Inemotion Psykologi:

KBT-psykolog online hos Inemotion Psykologi

Att även vid internetbaserad psykologisk behandling online vända sig till en legitimerad psykolog som har vidareutbildning inom relevanta områden samt har erfarenhet av behandling för det specifika problemet du söker hjälp för är en bra förutsättning för en lyckad behandling. Inemotion Psykologi erbjuder internetbaserad KBT och har gedigen kunskap och erfarenhet av behandling med behandlingsmetoder som KBT, ACT , CFT och mindfullness för vuxna, barn och ungdomar.

Läs mer om Inemotion Psykologi.

Det är inte ovanligt att personer som söker sig till oss tidigare har varit i kontakt med den offentliga vården inom psykologi eller psykiatri. Man kan också ha provat olika tjänster online som erbjuder psykologisk behandling online via vårdval. Vanligen erbjuds då ett begränsat antal besök och besökstiderna för varje session kan vara korta.

Hos Inemotion Psykologi kan du få tillgång till ett obegränsat antal besök hos din psykolog, vilket ger dig möjlighet att få kontinuitet i din behandling för att uppnå de resultat du önskar. Du behöver inte en remiss för att boka tid med en psykolog hos oss vilket gör det enkelt att få tillgång till vård utan onödig byråkrati. Du kan träffa en psykolog utan remiss och få den hjälp du behöver, när du behöver den och så länge du behöver den.

Tillräckligt med tid i varje session med din psykolog är viktigt, oavsett om samtalet med psykologen sker online eller i ett fysiskt möte. Därför arbetar vi med sessioner på 50 minuter per tillfälle. Då blir det en effektiv psykologisk behandling på dina villkor när du träffar din psykolog online.

Inemotion Psykologi erbjuder KBT-behandling online med privat psykolog och du som klient betalar själv för kostnaden vid behandling. I vissa fall kan du ha möjlighet att nyttja en försäkring eller få psykoterapin finansierad av din arbetsgivare när du träffar en psykolog privat online

Behandling online är inte alltid bästa lösningen

Det finns vissa tillstånd och situationer där behandling online med KBT (kognitiv beteendeterapi) kan vara mindre lämplig eller mindre effektiv än traditionell personlig terapi. Här är några exempel på sådana situationer:

Det är viktigt att förstå att valet mellan online-terapi och terapi i fysiska möten bör baseras på en individuell bedömning av dina behov och omständigheter. För vissa personer och för vissa tillstånd kan online-KBT vara mycket effektivt och praktiskt, medan det för andra kan vara mindre lämpligt. Det är alltid en bra idé att konsultera med en legitimerad psykolog för att bestämma vilken typ av behandling som är bäst för dig.

Inemotion Psykologi är en privat psykologmottagning i Upplands Väsby norr om Stockholm som också erbjuder samtalsterapi och behandling med legitimerad psykolog fysiskt på mottagning i en trevlig miljö.

Intresserad, vill veta mer eller komma igång direkt med din terapi och KBT online?

Om du är intresserad av att veta mer, har frågor eller vill komma igång med din terapi, ta kontakt via kontaktformuläret. Det går såklart också bra att ringa eller skriva ett mail (glöm inte att uppge ditt telefonnummer). Du behöver ingen remiss för att träffa en psykolog hos Inemotion Psykologi.