Psykolog för barn och unga vuxna

Privat psykolog för barn och ungdomar

Inemotion Psykologi arbetar med barn och unga vuxna i ålder från cirka 10 år och upp till vuxen ålder. Förutsättningarna för den psykologiska behandlingen och samtalsterapin kan variera beroende på åldern på individen. Behandling av barn, tonåringar och unga vuxna kräver ofta en mer flexibel och anpassningsbar metodik, med fokus på att skapa en trygg och stödjande miljö för dem att dela och utforska sina känslor. En privat barnpsykolog behöver vara känslig för individuella behov och kunna anpassa sin metod efter ålder, utveckling och kontextuella faktorer.

När det gäller behandling av barn och ungdomar finns det jämfört med vuxna några särskilda skillnader att ta hänsyn till:

Föräldrar ges också stöd av psykologen

Föräldrar och vårdnadshavare spelar en avgörande roll i behandlingen av barn och unga vuxna. Deras engagemang och stöd är ofta väsentliga för att främja en positiv behandlingsutveckling. Genom att inkludera föräldrar och vårdnadshavare i behandlingsprocessen skapar psykologen en mer omfattande och hållbar strategi för att stödja barnet eller den unga vuxna. Att förse föräldrarna med verktyg och förståelse är inte bara viktigt för behandlingen själv utan kan också bidra till att skapa en gynnsam och stödjande miljö för den unga personens psykiska hälsa.

Här är några aspekter av föräldrars och vårdnadshavares roll samt hur de kan få stöd genom behandlingen:

Inemotion Psykologi - Psykolog för barn, tonåringar och unga vuxna

Vanliga anledningar till att söka hjälp av psykolog

De vanligaste anledningarna till att barn och unga vuxna söker psykologisk behandling kan variera, och det är viktigt att komma ihåg att varje individ är unik. Här är några av de vanligaste anledningarna till att barn och unga vuxna söker psykologisk behandling:

Dessa ovanstående anledningar inte är uttömmande och självklart kan det finnas många olika anledningar att söka psykologisk hjälp av en privat barnpsykolog. Tidig intervention och stöd ofta nyckeln till att hantera psykologiska utmaningar hos barn och unga vuxna.

Delar av behandlingen kan ske online

Online-terapi har blivit allt mer efterfrågat som ett alternativ eller komplement till traditionella fysiska möten mellan ungdomar och psykolog. De tekniska möjligheter som finns idag erbjuder ett komplement till det traditionella fysiska mötet med psykologen. Vi rekommenderar dock att behandling av barn och ungdomar, framför allt inledningsvis, genomförs i fysiska möten och då i våra trevliga lokaler i Upplands Väsby norr om Stockholm. Även om möjligheterna med videosamtal och terapi online kan ge praktiska fördelar är en av de största nackdelarna att det kan vara svårt att läsa kroppsspråk och andra icke-verbala signaler som kan vara viktiga för att förstå och lära känna varandra. En förutsättning för att behandling ska kunna ske på distans är också att klienten har tillgång till en plats där hen inte riskerar att bli störd eller känner att någon skulle kunna höra vad som sägs i samtalet med psykologen

Men som sagt, att genomföra vissa delar av behandlingen online kan vara ett fungerande alternativ vid psykologisk behandling av barn och ungdomar. De fördelar och möjligheter som finns med att erbjuda psykologisk behandling online för denna åldersgrupp kan vara:

Online-behandling är dock inte lämplig för alla situationer eller alla individer. Vissa barn och ungdomar kan dra nytta av personlig interaktion och närvaro. Dessutom måste integritets- och säkerhetsaspekter beaktas noggrant vid användning av online-plattformar för att skydda barnets välbefinnande. Vi märker också att särskilt i dessa tider av digitalisering är det fysiska mötet ofta är mer uppskattat än någonsin tidigare.

Psykologen som behandlar

Genom åren har psykolog Johanna Berg skaffat sig stor erfarenhet av att arbeta med både ungdomar och vuxna diagnostiserade med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) som till exempel ADHD eller diagnoser inom autism-spektrat. Att vända sig till en legitimerad psykolog med lång erfaranhet är en bra förutsättning för en lyckad behandling. Inemotion Psykologi har gedigen kunskap och erfarenhet av behandling med tredjevågens KBT inklusive mindfulness, KBT, ACT och CFT.

Läs mer om oss och psykologen som behandlar här.

Om privat finansierad psykologisk behandling

Inemotion Psykologi är en privat psykologmottagning. Ni som klienter betalar själv för besökskostnaden vid besök hos en privat psykolog. I vissa fall kan ni ha möjlighet att nyttja en försäkring när ni träffar en psykolog privat

Det är inte ovanligt att personer som söker sig till oss tidigare har varit i kontakt med den offentliga vården inom psykologi eller psykiatri. Många upplever att det kan vara svårt att inom rimlig tid få träffa en legitimerad psykolog där. Kötiderna är ofta långa. Vanligen erbjuds ett begränsat antal besök och besökstiderna för varje session kan vara korta. Det kan också vara svårt att hitta rätt psykolog och få välja den som ni upplever passar just er.

Snabb tillgång till psykolog

Snabb tillgång till psykologisk behandling är viktigt, och Inemotion Psykologi strävar efter att kunna erbjuda er en tid för privat terapi inom en rimlig tidsram. Dessutom kan ni hos oss få tillgång till ett obegränsat antal besök hos er psykolog, vilket ger dig möjlighet att få kontinuitet i  behandlingen för att uppnå de resultat ni önskar och behöver.

Träffa psykolog utan remiss

För att träffa en psykolog hos Inemotion Psykologi krävs ingen remiss. Vi finns här för att hjälpa er och samtidigt göra det så smidig som möjligt att ta kontakt för att boka tid hos psykologen. Om ni har några frågor eller bekymmer, tveka inte att kontakta oss. Träffa psykolog privat utan remiss hos Inemotion Psykologi.

Intresserad, vill veta mer eller komma igång direkt med er terapi?

Om ni är intresserade av att veta mer, har frågor eller vill komma igång med er terapi, ta kontakt via kontaktformuläret. Det går såklart också bra att ringa eller skriva ett mail (glöm inte att uppge ditt telefonnummer). Mottagningen finns i Upplands Väsby, norr om Stockholm.

Inemotion Psykologi tar emot besök av klienter från hela Storstockholm även om de flesta kommer från norrort och angränsande kommuner som Täby, Vallentuna, Sollentuna, Åkersberga, Märsta och Sigtuna. Det behövs ingen remiss för att komma igång med samtalsterapi och behandling tillsammans med legitimerad psykolog hos Inemotion Psykologi.