Hur hittar man en bra psykolog? Hur hittar man den bästa psykologen i Stockholm? Vilken typ av terapi behöver du? Frågorna kan vara många men vem som är en bra psykolog som passar dig beror på dina individuella behov och din situation. För att hitta den legitimerade psykolog som passar just dig bäst, kan du överväga följade faktorer:
Dina specifika problem eller utmaningar: Om du har en specifik diagnos, såsom ångest eller depression, kan en klinisk psykolog vara det bästa valet. Om du vill hantera relationella problem eller arbeta på personlig utveckling, kan din psykolog även hjälpa dig med det.
Din personlighet: Det är viktigt att välja en psykolog som du känner dig bekväm med och som du kan öppna dig för. Om du söker en strukturerad och lösningfokuserad terapi som bygger på metoder med tidigare bevisad effekt, kan en KBT-psykolog vara ett bra val.
Din budget, försäkring eller stöd från arbetsgivaren: Kostnaderna för psykologisk behandling kan variera beroende på tid i behandling. Du kan välja att betala själv men kontrollera dina försäkringsförmåner och ekonomiska förutsättningar för att välja en psykolog som passar din situation. Läs mer om privat finansierad behandling här.
Psykologens erfarenhet och utbildning: Kontrollera att psykologen har erfarenhet, utbildning och specialistkompetens för att säkerställa rätt kompetens för att hantera dina problem och utmaningar.
Psykologens tillgänglighet: Kontrollera psykologens tillgänglighet för att säkerställa att ni kan träffas regelbundet på tidpunkter och en plats som passar för dig. Det är bra att etablera behandligen i fysika möten, som sedan längs vägen också kan kompletteras med digitala möten och internetbaserad terapi om det av praktiska skäl är att föredra och det fungerar bra för båda parter.
Om din kulturella bakgrund påverkar dina preferenser: Tänk igenom om det är viktigt för dig om du föredrar att arbeta med en psykolog som har en liknande kulturell bakgrund som du själv kommer ifrån.
Valet av psykolog beror på dina individuella behov och situation. Det är viktigt att hitta rätt psykolog som du känner dig bekväm med och som kan hjälpa dig med din självkänsla och dina specifika problem och utmaningar.
Valet av psykolog beror på dina individuella behov och vilken typ av problem eller utmaningar du vill få hjälp med att bearbeta. Nedan följer några vanliga titlar på personer som arbetar med psykologisk behandling och samtalsterapi samt deras specialiteter:
Klinisk psykolog: Kliniska psykologer arbetar med att diagnostisera och behandla psykiska störningar och psykologiska problem. De kan arbeta med en rad olika behandlingsmetoder, såsom kognitiv beteendeterapi, psykodynamisk terapi, eller samtalsterapi.
Psykiater: Psykiater är en läkare som specialiserat sig på att diagnostisera och behandla psykiska störningar, ofta med hjälp av mediciner. De kan också använda terapi som en del av behandlingsplanen.
Neuropsykolog: Neuropsykologer har en specialisering inom hjärnans funktion och dess samband med beteende och psykiska tillstånd. De kan vara specialiserade på att arbeta med personer med neurologiska tillstånd eller skador, såsom hjärnskador, stroke, demens eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som till exempel ADHD eller autism.
Barnpsykolog: Psykologer som väljer att kalla sig barnpsykolog har specialiserat sig på att endast arbeta med barn och ungdomar. Den huvudsakliga uppgiften är att bedöma och behandla psykologiska problem som till exempel depression eller ångestsyndrom och utmaningar som påverkar barns mående och utveckling. Vid psykopedagogisk behandling får både barn och familj hjälp av psykologen med att förstå vad som får barnet att må dåligt och hitta sådant som kan ändras på i familjen, eller i till exempel skolan, så att barnet kan må bättre. Läs mer om psykologisk behandling för barn och ungdomar här.
När du väljer en psykolog, ta hänsyn till erfarenhet, utbildning, legitimation och specialistkompetens. När du behöver prata med någon är det viktigt att hitta rätt psykolog som du känner dig bekväm med och som du tror kommer att kunna hjälpa dig med dina specifika problem.
Att bedöma om en psykolog är bra eller inte kan vara en subjektiv process, eftersom olika personer har olika preferenser och behov. Men det finns några kriterier som du kan använda för att bedöma om en psykolog är en bra match för dig:
Professionell utbildning och legitimation: Kontrollera att psykologen är legitimerad och har den nödvändiga utbildningen.
Erfarenhet: Fråga psykologen om erfarenhet av att behandla problem som liknar dina. Ju mer erfarenhet en psykolog har, desto bättre är de ofta på att identifiera, diagnostisera och behandla problem.
Tillit och kommunikation: Du ska känna dig bekväm att öppna upp för och att ha förtroende för din psykolog. En bra psykolog är en som kan skapa en positiv och öppen kommunikationsmiljö och som är lyhörd och empatisk.
Anpassning: En bra psykolog anpassar behandlingen till dina specifika behov och mål. Din psykolog bör vara flexibel och ha förmågan att anpassa sin behandlingsmetod för att passa just din individuella terapi.
Positiva resultat: Den slutliga bedömningen av en psykologs effektivitet är deras förmåga att hjälpa dig att nå dina behandlingsmål och att uppnå en förbättring av din psykiska hälsa och välbefinnande.
Att leta efter psykologisk hjälp kan vara en resa fylld av förhoppningar, men ibland också av motgångar. Om du har försökt och försökt, kan det vara tufft och det är helt förståeligt att det kan kännas hopplöst ibland. Men det betyder inte att hjälpen inte finns. Det betyder bara att du ännu inte hittat rätt psykolog för dig.
Upplevelsen att det är svårt att hitta rätt hjälp direkt är inte ovanlig. Kanske har du känt att vårdcentralen inte har tagit dig på allvar, att du inte fått tillräckligt med tid, eller att du har mötts av bristande förståelse. Kanske har du vänt dig till privata alternativ men inte känt den där kemin som gör att du kan slappna av och våga vara dig själv. Eller så har du träffat en psykolog som inte riktigt haft tillräcklig erfarenhet, kanske just på det område där du behöver mest stöd.
Att hitta rätt hjälp – här följer några tips på hur du kan hitta en väg framåt och komma vidare:
Reflektera över dina behov. Börja med att fundera på vad du verkligen behöver just nu. Är det någon som kan hjälpa dig med specifika problem, som ångest, depression, stress, utbrändhet, långvarig smärta eller kanske något livsomvälvande du gått igenom? Eller behöver du en trygg plats att prata om känslor som du kanske inte ens har ord för ännu? Ju tydligare du kan uttrycka vad du tror att du behöver, desto lättare blir det att hitta rätt stöd.
Våga vara ärlig med vad som inte fungerat. Det är inget fel på dig för att du inte klickat med en tidigare psykolog. Det är en relation som vilken annan, och ibland behöver vi prova oss fram. När du söker vidare kan det vara klokt att nämna vad som inte fungerade tidigare – till exempel om du önskar mer struktur, en annan metod eller någon som är mer erfaren inom ett specifikt område.
Sök efter erfarenhet och kunskap. Psykologer är människor och deras utbildningar och erfarenheter har byggt upp deras förmågor över tid. Om du tror dig veta vad du behöver hjälp med, leta efter en psykolog som har erfarenhet av det området. Men att vara osäker på vad du behöver är inget hinder – erfarna psykologer är vana vid att börja där du är och utforska vad du behöver tillsammans med dig.
Ge dig själv utrymme att känna efter. När du träffar en ny psykolog, känn efter hur det känns. Det är inget konstigt att det tar några gånger innan du känner dig helt trygg och fri i samtalet. Men om det inte känns rätt efter några samtal, ta upp det med din psykolog och ge dig själv tillåtelse att leta vidare.
Använd nätverk och rekommendationer. Ibland kan personliga rekommendationer vara till hjälp så var inte rädd för att fråga om andras erfarenheter.
Våga fråga psykologen. Istället för att gå och undra kan det vara mycket lättare att fråga den psykolog du tror skulle vara rätt för dig om hur ett upplägg i just ditt fall skulle kunna fungera.
Kanske kan det kännas som en lång väg, men du förtjänar att få stöd som verkligen hjälper dig framåt. Det viktigaste är att inte ge upp. Ditt välmående är värt att kämpa för, och när du hittar rätt finns det goda chanser att det kommer göra stor skillnad.
Om du bor på en mindre ort eller på fel sida av stan, eller om det inte finns många psykologer med den erfarenhet du söker i din närhet, kan det kännas som att möjligheterna att hitta rätt psykolog är begränsade. Men även om avståndet kan vara en utmaning, finns det andra vägar att utforska för att få den hjälp du behöver.
Om det är rätt psykolog, ta reda på om ni kan ses digitalt. Idag erbjuder många psykologer, precis som Inemotion Psykologi, samtal online via videosamtal. Det kan kännas ovant i början, men många upptäcker att det är lika givande som att träffas på plats. För andra fungerar det inte riktigt lika bra och vissa behandlingar är inte heller lika lämpade att genomföras online. Men det ger dig möjligheten att välja en bra psykolog som kanske befinner sig långt bort geografiskt men som har just den erfarenhet eller inriktning som du behöver, och som skulle kunna vara den bästa psykologen för dig.
En kombination av digitalt och fysiskt kan vara rätt för dig. Om det känns viktigt att träffas i verkligheten kan du leta efter psykologer som erbjuder en kombination av samtal online och i fysiska möten– till exempel ett första möte på plats och därefter regelbundna samtal online (eller fysiskt). På så sätt kan du både känna av kemin när ni träffas fysiskt och få flexibiliteten att fortsätta på distans när ni lärt känna varandra.
Vidga sökområdet. Om du är öppen för att resa lite längre för att träffa en bra psykolog, kan det vara värt att titta på psykologmottagningar på närliggande orter. Även om det kan kräva lite extra planering, kan det vara en investering i din hälsa och ditt välmående som är väl värd den extra restiden. Om det gör att du hittar rätt psykolog där det "klickar" kommer du antagligen inte att ångra ditt val i efterhand. Vi är självklart tacksamma för det tecken på uppskattning alla klienter som väljer att åka en lite längre väg visar, just för att få komma till oss på Inemotion Psykologi.
Fundera på vad som är "närhet" för dig. Närhet handlar inte bara om avstånd i kilometer. Ibland är "rätt" psykolog någon som du känner dig nära i tankesätt och förståelse, även om det sker via en skärm. Fokusera på att hitta någon som verkligen möter dig där du är – inte nödvändigtvis på samma plats, utan i känslan av att bli förstådd.
Om det inte finns rätt hjälp precis där du bor, betyder det inte att hjälpen inte finns. Genom att tänka kreativt och använda moderna möjligheter kan du hitta den psykolog som är bäst för dig – oavsett var du befinner dig.
Det är viktigt att du försöker hitta en psykolog som du tror du kan kan bilda en stark terapeutisk relation med, eftersom denna relation är en av de mest avgörande faktorerna för framgångsrik terapi och behandling. När du känner dig trygg och förstådd av din psykolog blir det lättare att vara öppen och ärlig, vilket är en förutsättning för att kunna utforska områden som kan vara både svåra och smärtsamma. En stark relation bidrar till att hålla dig engagerad i terapiprocessen och förtroendet som utvecklas tillåter psykologen att utmana dig på ett sätt som annars inte skulle vara möjligt.
För att en stark terapeutisk allians ska uppstå behöver båda parter vara aktivt engagerade. Psykologen förväntas förklara sina metoder på ett tydligt sätt och vara lyhörd för din feedback samtidigt som du behöver känna dig bekväm med att uttrycka dina tankar och känslor utan att känna dig dömd.
Om det uppstår sprickor i den terapeutiska alliansen är det viktigt att hantera och reparera dessa när de uppstår. Att öppet diskutera problem i alliansen och ta ansvar för misstag bidrar till en starkare och mer effektiv terapeutisk relation.
Det blir allt vanligare att modern terapi och behandling skräddarsys för varje individ, och det finns goda anledningar till det.
Tillvägagångssättet innebär att dina förutsättningar och behov i större utsträckning får styra både innehållet i behandlingsplanen och vilka olika terapeutiska metoder som kommer integreras. Integrativ terapi innebär att psykologen i stället för att följa en enda terapeutisk modell integrerar flera tekniker, strategier och insikter från olika psykoterapeutiska traditioner för att skapa en behandling som är så effektiv och relevant som möjligt för just dig. Det kan innebära att metoder som kognitiv beteendeterapi kombineras med mindfulness, eller användandet av inslag från psykodynamisk terapi i kombination med andra tekniker såsom ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Det skapar också ett större utrymme och möjligheter att arbeta med hela din livssituation. Vi människor är sällan så enkla att en behandling bara bör fokusera på en enda exakt diagnos utan ofta finns det fler faktorer i vår livssituation som kan behöva adresseras.
Utan att kompromissa med behandlingsmålen skapar lång erfarenhet och bred kunskap hos en legitimerad psykolog utrymme för nödvändig flexibilitet och anpassning. Erfarna psykologer har ofta arbetat med en mångfald av klienter och situationer som givit dem djup förståelse för hur olika terapimetoder kan integreras och hur de olika metoderna kan användas mest effektivt.
För att uppnå de bästa behandlingsresultaten är viktigt att hitta en psykolog du kan arbeta kontinuerligt med under hela din behandling. Kontinuitet i behandlingen tillåter din psykolog att få en djupare förståelse för dina behov och din bakgrund, vilket är avgörande för att kunna skräddarsy behandlingen efter just dig. Ett ofrivilligt byte av psykolog under pågående behandling innebär ofta att du på nytt måste bygga upp en förtroendefull relation och dela din historia, vilket kan förlänga tiden innan du når fram till dina behandlingsmål. Genom att hitta en psykolog du kan hålla fast vid skapas en kontinuitet i behandlingen som är viktigt av flera skäl:
Terapeutisk allians: När du hittat en psykolog som du känner dig bekväm med och litar på, är det mer troligt att du öppnar dig och delar dina tankar och känslor ärligt.
Kontinuitet i behandlingen: Psykoterapi och behandling tar tid och kräver kontinuerliga insatser. Genom att ha regelbundna möten med samma psykolog kan du arbeta mer effektivt mot dina mål. Det ger dig också möjlighet att bygga vidare på tidigare diskussioner och uppnå en djupare förståelse för dig själv och dina utmaningar.
Kännedom om din historia: När du hittat din psykolog och behåller den över tid kan denne utveckla en djupare förståelse för din livshistoria, tidigare erfarenheter och personliga utveckling. Det ger en mer anpassad och effektiv behandling genom att psykologen kan välja mer anpassade och effektiva behandlingsmetoder.
Kontinuitet och stabilitet: Genom att behålla samma psykolog skapas en känsla av kontinuitet och stabilitet i ditt terapiförlopp. Detta kan vara särskilt viktigt om du arbetar med att hantera din självkänsla, ångest, depression eller andra utmaningar.
Behandlingsplanering och uppföljning: En kontinuerlig terapeutisk relation möjliggör bättre behandlingsplanering och uppföljning. Psykologen kan följa upp hur du utvecklas över tid, justera behandlingsmetoder efter behov och säkerställa att terapin är framåtriktad och effektiv.
Upplevd trygghet: Att ha en fast psykolog kan skapa en känsla av trygghet och trygghet, särskilt om du upplever svåra känslor och utmaningar under terapin. Att veta att du har en pålitlig person att vända dig till kan vara en värdefull del av terapiprocessen.
Hos Inemotion Psykologi kan du få tillgång till ett obegränsat antal besök hos din psykolog, vilket ger dig möjlighet att få kontinuitet i din behandling för att uppnå de resultat du önskar. Tillräckligt med tid i varje session med din psykolog är viktigt, oavsett om samtalet med psykologen sker online eller i ett fysiskt möte. Därför arbetar vi med sessioner på 50 minuter per tillfälle. Då blir det en effektiv psykologisk behandling på dina villkor.
Privata psykologer är inte bättre än offentligt anställda psykologer bara för att de är just privata. Förutsättningarna i arbetet som psykolog och för genomförandet av behandling kan däremot skilja sig åt. Om en psykolog är bra för dig beror på flera faktorer, som utbildning, erfarenhet och personlig lämplighet för dig och dina behov.
Många som mår psykiskt dåligt upplever långa väntetider till psykolog inom offentlig sjukvård. En del personer upplever att trots att de lider av psykisk ohälsa får de ingen hjälp och ingen tid hos psykolog inom den offentliga sjukvården. Vi möter också personer som träffat psykolog inom den offentliga vården där man upplever att det funnits begränsat med tillgänglig tid, både i det enskilda mötet och i behandlingen som helhet. Det kan till exempel bero på att behandlingen avgränsats snävt till en specifik diagnos istället för att säkerställa att hela livssituationen får den uppmärksamhet som krävs för att åstadkomma förändring i livet, eller att behandlingen genomförs med för korta ineffektiva sessioner. Just för korta sessioner är också en vanlig upplevelse vid olika former av offentligt finansierad behandling online där en session ofta kan vara begränsad till 30 minuter eller till och med ännu kortare.
I slutändan handlar valet av psykolog om att hitta en legitimerad psykolog som passar dina individuella behov och mål. Det kan vara en bra idé att söka rekommendationer från vänner eller familjemedlemmar, eller att be om en konsultation för att avgöra om en viss psykolog är rätt för dig.
En av de mest uppenbara fördelarna med att välja en privat psykolog och privat samtalsterapi är att du ofta kan erbjudas kortare väntetider än inom den offentliga vården. Snabb tillgång till psykologisk behandling är viktigt, och Inemotion Psykologi strävar efter att kunna erbjuda dig en tid för privat terapi inom en rimlig tidsram. Dessutom kan du hos oss få tillgång till ett obegränsat antal besök hos din psykolog, vilket ger dig möjlighet att få kontinuitet i din behandling för att uppnå de resultat du önskar. Behandling och samtalsterapi får ta den tid som krävs till dess nu uppnått dina mål med behandlingen. Du behöver inte en remiss för att boka tid med en psykolog hos oss vilket gör det enkelt att få tillgång till vård utan onödig byråkrati. Du kan utan remiss träffa en psykolog och få den hjälp du behöver, när du behöver den.
Det finns ett underskott på psykologer i Sverige som ibland kan försvåra möjligheten att hitta och få tillgång till den psykolog som är rätt för just dig. Det är en pågående utmaning i samhället att tillgodose behovet av psykologiskt stöd och behandling. En av de främsta faktorerna är den ökande efterfrågan på psykologiska tjänster. Psykisk ohälsa har blivit allt vanligare i samhället, och fler människor söker hjälp för olika psykiska problem och vill gå till en psykolog. Man behöver prata med någon om man mår dåligt. Samtidigt har tillgången på psykologer inte kunnat hålla jämna steg med efterfrågan. Det krävs en lång utbildning, vanligtvis fem till sex år, för att bli legitimerad psykolog.
Region Stockholm har beslutat lägga ner vårdvalet specialiserad rehabilitering vid långvarig smärta och vid utmattningssyndrom, två av de vanligaste anledningarna till sjukskrivning idag. Möjligheten till detta vårdval försvinner den 31 mars 2025 men redan nu har utvecklingen påverkat vilka vårdalternativ som finns tillgängliga. Som en konsekvens av förväntas fler patienter med utmattning och långvarig smärta behöva genomföra sin behandling hos en vårdcentral eller inom psykiatrin. Det innebär att trycket på vårdcentralerna och bristen på specialistkompetenser inom dessa områden kommer öka ytterligare framöver.
Den brist på psykologer inom den offentliga vården i Region Stockholm som finns redan idag skapar en utmaning att tillgodose behoven av psykologisk vård, och tillgången till psykologer ser just nu inte ut att vara tillräcklig för att möta den ökande efterfrågan som finns hos de personer som behöver prata med en psykolog. Bland annat på grund av konkurrens från andra sektorer och arbetsmiljörelaterade faktorer har det dessutom visat sig vara utmanande att rekrytera och behålla psykologer till regionen.
Tyvärr möter vi på Inemotion Psykologi nästan dagligen människor som har olika upplevelser av att man inte fått tillgång till den vård, inom den tid eller med den kontinuitet man förväntat sig från den offentliga sjukvården via sin vårdcentral. Andra uppfattar inte att man hamnar på rätt ställe när man blir hänvisad psykiatrin för denna typ av behandling. Det finns idag en stor grupp individer som vill hitta privat psykolog som ett alternativ till den offentliga vården. Genom en privat psykologmottagning och psykolog med lång erfarenhet erbjuder vi ett alternativ till dig som mår dåligt eller för den som själv vill påverka sin livssituation.
Legitimerade psykologer (leg psykolog), legitimerade psykoterapeuter (leg psykoterapeut) och terapeuter i allmänhet är yrkesgrupper som arbetar med att hjälpa människor att hantera olika psykiska problem och utmaningar. Det finns dock några skillnader:
Utbildning och behörighet: Psykologer har genomgått högre utbildning inom psykologi och har en legitimation som krävs för att arbeta som psykolog. Även legitimerade psykoterapeuter har en högre utbildning som dock kan vara kortare inom det psykologiska området.
Fokus på behandling: Psykologer fokuserar oftast på att bedöma och diagnostisera psykiska problem och att ge evidensbaserade behandlingar som till exempel kognitiv beteendeterapi (KBT).
Andra former av terapier förekommer: Terapeuter som inte är legitimerade kan ha en bredare inriktning och använda en rad olika tekniker och metoder, inklusive samtalsterapi, konstterapi, musikterapi och andra alternativa terapiformer. Det finns inte några formella krav på utbildning för att få använda titeln "terapeut" eller andra kombinationer där "terapeut" ingår så länge man inte utger sig för att vara legitimerad och använder någon av de yrekstitlar som är skyddade. Terapeuter i allmänhet utan legitimation kan alltså ha en varierad utbildningsbakgrund, varierande utbildning inom psykologi, socialt arbete eller psykiatri.
I grund och botten kan skillnaden mellan legitimerade psykologer och terapeuter i allmänhet vara en fråga om utbildning, erfarenhet och behandlingsinriktning. De olika yrkesgrupperna kan vara till hjälp för personer som behöver stöd för att hantera problem eller utmaningar, och valet mellan legitimerad psykolog eller terapeut beror på individuella behov och preferenser samt vilka krav man som klient har på den som behandlars utbildningsnivå.
Psykologi är en vetenskaplig disciplin som studerar människans beteende och mentala processer. Psykologer använder psykologiska teorier och metoder för att förstå mänskligt beteende, tankar och känslor. De arbetar med att identifiera och lösa psykologiska problem och störningar genom terapi, rådgivning och andra icke-medicinska metoder.
Psykiatri är en medicinsk specialitet som är inriktad på diagnos, behandling och förebyggande av mentala sjukdomar och störningar. Psykiatrer är medicinska läkare som specialiserat sig på psykiatri och behandlar ofta psykiska sjukdomar med medicinering och andra medicinska metoder.
Skillnaden mellan psykiatri och psykologi är att psykologi är en vetenskap som fokuserar på att förstå mänskligt beteende och mentala processer samt att lösa psykologiska problem och störningar genom icke-medicinska metoder. Psykiatri är en medicinsk specialitet som fokuserar på behandling av psykiska sjukdomar.
Johanna Berg är en varm och inkännande psykolog med lång erfarenhet av att stötta människor i att må bättre. Sedan 2008, då hon blev legitimerad psykolog, har hon hjälpt både vuxna och ungdomar att navigera livets utmaningar och hitta vägar till förändring och välmående.
Med en kombination av kunskap, empati och nyfikenhet guidar hon dig genom att utforska hur dina tankar, känslor och beteenden hänger ihop. Tillsammans kan ni identifiera nya sätt att tänka och agera som hjälper dig att nå dina mål och den plats du vill vara på i livet.
Johanna arbetar alltid utifrån en helhetssyn, där din unika bakgrund och aktuella livssituation står i fokus. Hon har stor erfarenhet av att behandla problem som ångest, depression, stressrelaterade besvär, utmattning, sömnproblem, trauma, fobier, låg självkänsla och självkritik. För detta använder hon moderna, evidensbaserade metoder inom den tredje vågens kognitiva beteendeterapi (KBT), såsom ACT (Acceptance and Commitment Therapy), CFT (Compassionfokuserad terapi) och mindfulness. Dessa metoder erbjuder både struktur och flexibilitet, vilket gör det möjligt att skräddarsy behandlingen efter just dina behov.
Att vända sig till en legitimerad psykolog som har vidareutbildning inom relevanta områden samt har erfarenhet av behandling för det specifika problemet du söker hjälp för är en bra förutsättning för en lyckad behandling.
Johanna Berg, legitimerad psykolog sedan 2008
För att träffa en psykolog hos Inemotion Psykologi krävs ingen remiss eller egenremiss. Vi finns här för att hjälpa dig och samtidigt göra det så smidig som möjligt att ta kontakt för att boka tid hos psykologen. Om du har några frågor eller bekymmer, tveka inte att kontakta oss. Vi är här för att ge dig samtalsstöd och någon att prata med om du mår dåligt så att du kan ta kontrollen över ditt liv och ditt välbefinnande.
Hos Inemotion Psykologi träffar du din psykolog i en trygg och estetiskt tilltalande miljö, långt ifrån den sjukhusmiljö som många andra vårdalternativ finns i. Med en atmosfär av avslappning och lugn finns unika Villa Ed i ett område med närhet till grönskan, sjön och med utsikt över Eds kyrka, Upplands Väsby. Här bedrivs verksamheter som får dig att komma bort från vardagens krav för en stund och att vistas i naturen intill ger möjlighet till återhämtning. Under en promenad i den mysiga omgivningen kan du ge dig själv lite tid och låt dina reflexioner från terapin sjunka in.
Om du är intresserad av att veta mer, har frågor eller behöver prata med en psykolog, ta kontakt via kontaktformuläret. Det går såklart också bra att ringa eller skriva ett mail (glöm inte att uppge ditt telefonnummer). Mottagningen finns i Upplands Väsby, norr om Stockholm.
Inemotion Psykologi tar emot besök av klienter från hela Storstockholm även om de flesta kommer från norrort och angränsande kommuner som Täby, Vallentuna, Sollentuna, Åkersberga, Märsta och Sigtuna.
Om du av någon anledning inte kan ta dig till mottagningen på Villa Ed i Upplands Väsby så erbjuder Inemotion Psykologi också samtalsterapi med privat psykolog online. Kanske uppskattar du bara flexibiliteten att kunna träffa din psykolog online de dagar tiden inte riktigt räcker till för det fysiska mötet, eller när avståndet gör restiden stor. För dig som bor i Upplands Väsby eller angränsande kommuner och vill träffa en psykolog i fysiska möten kan behandlingen genomföras i en mix av fysiska möten och möten online om det passar dig bättre. Samtidigt, och särskilt i dessa tider av digitalisering, är det fysiska mötet mellan psykolog och klient ofta mer uppskattat än någonsin tidigare.