Samtalsterapi

Terapi när livet utmanar dig

Om du är i behov av att prata med någon erbjuder Inemotion Psykologi privat samtalsterapi i en trevlig miljö i Villa Ed som finns i Upplands Väsby norr om Stockholm. Med värme, kunskap och nyfikenhet kan vi utforska funktionen av olika tankar, känslor och beteenden och tillsammans hitta nya beteenden som hjälper dig fram till den plats du vill vara på i livet. Utgångspunkten är att förstå dig som individ utifrån den kontext och situation du befinner dig i.

Kanske vet du redan att du vill gå i terapi eller undrar hur samtalsterapi kan hjälpa dig. När livet utmanar och du behöver förändring för att må bättre är du varmt välkommen att prata med en psykolog hos oss.

Vad är samtalsterapi?

Samtalsterapi är en form av psykoterapi där du arbetar med en en psykolog som professionell samtalsterapeut för att utforska och förstå dina tankar, känslor och beteenden. Målet med samtalsterapi är att hjälpa dig att hantera sina utmaningar, lösa problem, förbättra ditt välbefinnande och utveckla verktyg för att hantera livets olika svårigheter.

Hos Inemotion Psykologi finns en trevlig, trygg och stödjande miljö där du öppet kan diskutera dina tankar och känslor. Att prata med en psykolog i samtal som bygger på terapeutiska metoder får du insikt i ditt beteende, identifierar mönster och utforskar alternativa sätt att hantera svårigheter.

Din samtalsterapi kan pågå under en kortare eller längre tid, beroende på dina behov och mål. Terapin används för att behandla olika psykologiska och emotionella problem, inklusive ångest, depression, relationsproblem, trauma, stress och andra livsutmaningar.

Det finns olika terapeutiska metoder inom samtalsterapi, såsom kognitiv beteendeterapi (KBT), psykodynamisk terapi, humanistisk terapi och integrativ terapi. Valet av terapiform kan bero på dina specifika behov och preferenser. Men du behöver egentligen inte själv ha någon kunskap om dessa metoder utan psykologen kommer hjälpa dig och använda metoder som passar i just ditt fall.

Inemotion Psykologi - psykolog i profil

Så vet du om du kan behöva gå i terapi

Att avgöra om och när man behöver gå i terapi är en personlig bedömning som kan variera från individ till individ. Det finns emellertid några vanliga tecken och situationer som kan indikera att terapi kan vara till stor nytta. Här är några faktorer att överväga:

Om du är osäker på om du behöver terapi kan det vara värt att prova några sessioner för att se om det känns givande och stödjande. En professionell samtalsterapeut och legitimerad psykolog kan hjälpa till att bedöma dina behov och mål för att skapa en individuell plan för din terapi.

Så här kan din samtalsterapi gå till

Hur din samtalsterapi exakt går till kan variera beroende på dina behov, men generellt sett följer det några gemensamma steg. Här är en övergripande beskrivning av hur samtalsterapi vanligtvis går till:

Din terapi kan komma att utmana dig

Att gå i terapi kan vara en utmanande upplevelse för vissa människor, medan det för andra kan vara en givande och stödjande process. Hur man upplever terapi beror på många faktorer, inklusive den specifika terapeuten, ens egna personlighet, de problem man söker hjälp för, och ens beredskap att öppet utforska och hantera sina känslor och tankar. Din terapi kan vara jobbig i stunden men syftet är att skapa en bättre livskvalitet över tid.

Här är några faktorer som kan komma att påverka hur din terapi upplevs:

Det är inte ovanligt att känna osäkerhet i början av terapin, och det kan vara en del av processen att utforska och förändra tankar och beteenden. Om man känner att terapin är för jobbig eller inte ger önskade resultat, är det viktigt att kommunicera detta med terapeuten för att kunna göra justeringar eller överväga andra terapeutiska alternativ.

Du kan ta kontroll över din utveckling

En psykolog kan som samtalsterapeut också använda coachande och utvecklande samtal för att hjälpa dig i att uppnå dina mål och hantera utmaningar på ett konstruktivt sätt. Det kan handla om din utveckling både privat och i arbetslivet. Sådana samtal har ett lite annat syfte och upplägg:

Genom att integrera coachande och utvecklande metoder och samtal kan psykologen stödja dig på ett holistiskt sätt och främja både personlig och professionell utveckling.

Samtalsterapi med legitimerad psykolog

Att prata med en legitimerad psykolog (leg psykolog) som har vidareutbildning inom relevanta områden samt har erfarenhet av behandling för det specifika problemet du söker hjälp för, är en bra förutsättning för en lyckad terapi. Inemotion Psykologi har gedigen kunskap och erfarenhet av behandling med KBT, ACT och CFT avseende bland annat långvarig smärta och stress, ångest och depressioner både hos vuxna och ungdomar. Här kan du hitta en privat psykolog som passar dig.

Legitimerade psykologer har genomgått en gedigen utbildning och har även erfarenhet av att behandla personer med psykiska problem och sjukdomar. De har ett etiskt ansvar gentemot sina klienter och är bundna av lagar och regler som säkerställer konfidentialitet och säker personuppgiftshantering.

Om privat samtalsterapi

Inemotion Psykologi är en privat psykologmottagning. Du som klient betalar själv för besökskostnaden vid besök hos en privat psykolog. I vissa fall kan du ha möjlighet att nyttja en försäkring när du träffar en psykolog privat

Det är inte ovanligt att personer som söker sig till oss tidigare har varit i kontakt med den offentliga vården inom psykologi eller psykiatri. Många upplever att det kan vara svårt att inom rimlig tid komma igång med samtalsterapi och få träffa en legitimerad psykolog där. Kötiderna är ofta långa. Vanligen erbjuds ett begränsat antal besök och besökstiderna för varje session kan vara korta. Fokus är ofta en specifik diagnos eller ett specifikt problem vilket gör det svårare att få hjälp när det kanske är större del av livet som du behöver få möjlighet att prata om.

Snabb tillgång till terapi

Snabb tillgång till samtalsterapi och om det är nödvändigt psykologisk behandling är viktigt, och Inemotion Psykologi strävar efter att kunna erbjuda er en tid för privat terapi inom en rimlig tidsram. Dessutom kan ni hos oss få tillgång till ett obegränsat antal besök i samtalsterapi med psykolog, vilket ger dig möjlighet att få kontinuitet i din terapi för att uppnå de resultat du önskar och behöver.

Samtalsterapi utan remiss

För samtalsterapi med en privat psykolog hos Inemotion Psykologi krävs ingen remiss. Vi finns här för att hjälpa dig och samtidigt göra det så smidig som möjligt att ta kontakt för att boka tid för din terapi. Om du har några frågor eller bekymmer, tveka inte att kontakta oss. Vi är här för att ge dig samtalsstöd och någon att prata med om du mår dåligt så att du kan ta kontrollen över ditt liv och ditt välbefinnande.

Samtalsterapi i en trevlig och trygg miljö

När du behöver prata med psykolog erbjuder Inemotion Psykologi samtalsterapi med privat psykolog i en trygg och estetiskt tilltalande miljö. I Villa Ed finns verksamhet som ger möjlighet att komma bort från vardagens krav för en stund. Den unika Villa Ed ligger i ett område med närhet till grönskan, sjön och med utsikt över Eds kyrka, Upplands Väsby. Naturen och närområdet erbjuder möjlighet till återhämtning och har ni lite tid över så passa gärna på att gå en promenad i den mysiga omgivningen.

Intresserad, vill veta mer eller komma igång direkt med din terapi?

Om du är intresserad av att veta mer, har frågor eller vill komma igång med din terapi, ta kontakt via kontaktformuläret. Det går såklart också bra att ringa eller skriva ett mail (glöm inte att uppge ditt telefonnummer). Mottagningen finns i Upplands Väsby, norr om Stockholm.

Inemotion Psykologi tar emot besök av klienter från hela Stockholm även om de flesta kommer från norrort och angränsande kommuner som Täby, Vallentuna, Sollentuna, Åkersberga, Märsta och Sigtuna. Du behöver ingen remiss eller egenremiss för att komma igång med din samtalsterapi och behandling tillsammans med legitimerad psykolog hos Inemotion Psykologi.


Privat samtalsterapi online

Om du av någon anledning inte kan ta dig till mottagningen på Villa Ed i Upplands Väsby så erbjuder Inemotion Psykologi också samtalsterapi med privat psykolog online. Kanske uppskattar du bara flexibiliteten att kunna träffa din psykolog online de dagar tiden inte riktigt räcker till för det fysiska mötet, eller när avståndet gör restiden stor. Då kan du genomföra din samtalsterapi i en mix av digitala och fysiska möten.