Vanliga frågor

Hur mycket kostar ett besök?

Ett besök hos Inemotion Psykologi kostar 1400 kronor. Tiden för ett besök är 50 minuter, både fysikt och online. Du betalar på plats vid besök. Behandlingens längd och dina behov kan variera. En bedömning och plan för fortsatta samtal görs vid första besöket.

Vilken psykolog är rätt för mig?

Att välja psykolog är såklart ett väldigt personligt val. Det ska kännas rätt. Vi rekommenderar välja en legitimerad psykolog med rätt utbildning och erfarenhet. Det borgar för kvalitet och resultat i  behandlingen.

När ska jag besöka en psykolog?

Mår du inte bra och känner av ångest och oro, långvarig stress eller befinner dig i en livssituation som påverkar dig negativt kan det vara dags att besöka en psykolog. Är det dags för en förändring i livet kan samtalet ge dig verktyg och kraft att förändra din situation.

Borde jag prata med en psykolog?

Vi människor hanterar mycket av det vi är med om i livet på ett bra sätt. Men om du ställs inför svåra situationer och om beteenden som du tidigare använt dig av inte längre fungerar kan det leda till försämrat mående och påverkan i vardagen. Då kan en psykolog hjälpa dig att komma vidare. 

Gäller högkostnadsskyddet?

Du betalar själv för besökskostnaden vid besök hos en privat psykolog. När du väljer att söka vård hos en vårdgivare som erbjuder privat finansierad vård med psykolog gäller inte högkostnadsskyddet eller ett så kallat frikort.

Var finns mottagningen?

Mottagning med legitimerad psykolog hittar du hos Villa Ed i den del av Upplands Väsby norr om Stockholm som kallas för Runby. Vi erbjuder en trygg och estetiskt tilltalande miljö långt ifrån den sjukhusmiljö som många andra psykologer och vårdalternativ finns i. 

Kan jag välja att ses digitalt?

Ja. Flexibiliteten att kunna träffa sin psykolog online de dagar tiden inte riktigt räcker till för det fysiska mötet eller när avståndet är för stort är ett alternativ uppskattat av många. För dig som bor i närområdet kan behandlingen genomföras i en mix av fysiska möten och möten online. 

Dessa åldrar arbetar vi med

Inemotion Psykologi arbetar förutom med vuxna även med barn och unga vuxna i ålder från cirka 10 år. Förutsättningarna för den psykologiska behandlingen och samtalsterapin kan variera beroende på åldern på individen.

Behöver jag en remiss?

Nej. För att träffa en psykolog hos Inemotion Psykologi krävs ingen remiss. Snabb tillgång till psykologisk behandling är viktigt, och vi strävar efter att kunna erbjuda dig en tid för privat terapi inom en rimlig tidsram, oftast inom en vecka.

Hur bokar jag tid?

Det är enkelt för dig att ta kontakt eller boka tid hos psykolog oavsett om du vill ses fysiskt eller online. Ring, skicka ett SMS, använd vårt kontaktformulär eller skicka e-post (glöm inte att skicka med ditt telefonnummer). Du kommer att få svar direkt från psykologen.

Anpassas min behandling till mig?

Ja. Dessutom kan du hos oss få tillgång till ett obegränsat antal besök hos din psykolog, vilket ger dig möjlighet att få kontinuitet i din behandling för att uppnå de resultat du önskar.

Har ni akuttider?

Nej. Inemotion Psykologi erbjuder inte tider akut för behandling utan endast behandling på bokade tider. Vid akut livsfara, ring 112.

Legitimerad psykolog hos Inemotion Psykologi

Att vända sig till en legitimerad psykolog (leg psykolog) som har vidareutbildning inom relevanta områden samt har erfarenhet av behandling för det specifika problemet du söker hjälp för är en bra förutsättning för en lyckad behandling. Inemotion Psykologi har gedigen kunskap och erfarenhet av behandling med KBT, ACT och CFT avseende bland annat långvarig smärta och stress, ångest och depressioner både hos vuxna och ungdomar. Här kan du hitta en privat psykolog som passar dig.

Intresserad, vill veta mer eller komma igång direkt med din terapi?

Om du är intresserade av att veta mer, har frågor eller vill komma igång med din terapi, ta kontakt via kontaktformuläret. Det går såklart också bra att ringa eller skriva ett mail (glöm inte att uppge ditt telefonnummer). Vill du hitta till mottagningen finns en vägbeskrivning här. Mottagningen finns i Upplands Väsby, norr om Stockholm. Du behöver ingen remiss för att träffa en psykolog hos Inemotion Psykologi.